Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Opleiding “Hartcoherentiecoach” dag 4

27/04/2023 @ 09:30 - 16:30

1633.5€

Vierdaagse opleiding tot Hartcoherentie Coach

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode om persoonlijke stress te reduceren. Het is een eenvoudige efficiënte techniek die weinig tijd vraagt voor beoefening.

De techniek brengt het hart in een harmonieuze werking met de rest van het lichaam. In deze status zal het hart optimale signalen geven aan het brein waardoor de werking van het emotioneel en verstandelijk brein in evenwicht komt. Vanuit deze hart-brein connectie en het brein-evenwicht zal de beoefenaar een innerlijke rust ervaren en stress reduceren. Bij consequente beoefening zal de perceptie op de situatie spontaan veranderen in positieve zin.

Deze specifieke ademtechniek brengt het hart in een bijzondere status, nl. de “veilige modus”. In die veilige modus zal het hart harmonisch samenwerken met de rest van het lichaam zodanig dat bloeddrukregeling, zuurstofvoorziening en hormoonwerking optimaal functioneren. Daarenboven geeft het hart meer signalen naar het brein dan omgekeerd. In veilige modus zal het hart deze harmonische status via de zenuwbanen doorsturen naar het brein waardoor het angstcentrum gedempt wordt in zijn werking en de drie breinen (reflex-, emotioneel- en verstandbrein) in balans functioneren. Dit geeft een innerlijk evenwicht, een kwalitatief rust-recup-moment voor lichaam en geest en werkt stressreducerend.

Programma

Dag 1

Een aparte kijk naar het fenomeen “stress”: perceptie en neuroceptie. De werking van het zenuwstelsel in kader van stress, recuperatie en veiligheid. Invloed van hormonen, bijnierfunctie en cortisol.
Het oersysteem in actie! De drie breinen. Hoe het complex stressmechanisme uitleggen aan een cliënt: het dijkeffect? (Psycho-educatie: (h)erkennen – inzicht- dan helen).
Impact van hartcoherentie: een weg naar innerlijke veiligheid.
Ademhaling: anatomie en fysiologie, ademhalingsoefeningen, instellen van adembegeleiders, coaching bij ademtraining. Invloed op het zenuwstelsel. Hoe breng ik dat aan in een coaching traject?

Dag 2

Het hart: anatomie en fysiologie, hart –brein connectie, hartritmevariabiliteit (HRV), kringlopen tussen hart en brein. Resonantie, ritmes in het lichaam.
Biofeedback: wat is bio-feedback? Cardio-biofeedback, HRV-analyse, het spectrum, het poin-caré diagram, het histogram. Het gas- rem model: inzicht verwerven in biofeedback analyse in de praktijksetting.

Opdracht onder het moto: wat je vraagt aan je cliënt doe je zelf in de opleiding. Ademhalingsoefening 3 x3 min/dag gedurende 14 dagen.

Dag 3 (na 14 dagen)

Reflectie: delen van ervaring en vraagstelling. Waar ben je tegen aangelopen tijdens de opdracht? Hoe hierop reageren in een praktijksetting?
Bepalen van kernaspecten van sessie 1 en 2.
Een hartcoherentiecoach is een inspirator en motivator.
Monitoring ademhaling en HRV meting in de praktijk: hoe werken met de biofeedbacksoftware Emwave Pro?
Bepalen van de resonantiefrequentie m.b.v. bio-feedback.: een demo.
Opdracht: sessie 3 en 4 lezen en begrijpen m.b.v. het boek “Blijven Ademen”. Herlezen en begrijpen van de leerstof.

Dag 4 – Practicum (na ongeveer 4 weken)

Reflectie ervaringen – vraagstelling
Bepaling kernaspecten van sessie 3 & 4.
Het bepalen van de HRV en resonantiefrequentie bij een medestudent: oefenen met biofeedback software. Tijdens de cursus zijn er notebooks met biofeedback-software voorhanden om te oefenen.
Voorstelling diverse hard-en software bio-feedbackapparatuur.
Info over het Nerva-netwerk, visie, samenwerking en delen van kennis.

De cursus wordt op een zodanige wijze gedoceerd, dat de niet medisch- of paramedisch geschoolde deelnemer gemakkelijk de wetenschappelijke achtergrond van hartcoherentie kan begrijpen.

Doelgroep

Paramedici, medici, gezondheidswerkers, therapeuten, psychologen, psychotherapeuten, coaches, leidinggevenden, HRM-managers, docenten en leerkrachten. Indien uw profiel niet voorkomt in deze lijst, kan u een motivatiebrief schrijven naar louvanie@hotmail.com. De trainer zal dan oordelen of deze cursus voor u geschikt is of advies geven voor een andere opleiding.

Docent

Louis Van NieulandLouis Van Nieuland is de oprichter van praktijk Louvanie.

Naast zijn para-medische opleiding en ruime leidinggevende ervaring binnen de non-profit sector is hij een enthousiaste coach-trainer –docent. Zijn kennis van stressmanagement, bemiddeling, conflicthantering en vooral het onbevooroordeeld actief luisteren, vormen de hoekstenen van de praktijk.

De Louvanie-praktijk bestaat nu 10 jaar en sinds 2012 biedt hij ook een consultatie hartcoherentie aan in AZ Rivierenland Klein Brabant. Uit deze samenwerking met artsen en paramedici ontstaat uiteindelijk het stressmanagementcentrum Revida.

Door het doceren van hartcoherentie aan professionals creëert hij een kwalitatief netwerk van hartcoherentie-coaches in Vlaanderen (zie www.nerva.coach)

Plaats

Lotushuis, Zoerleberg 30, 2260 Westerlo. www.hetlotushuis.net

of

Seniorplaza Plazarama, Overwinningstraat 133, 2830 Willebroek

Data en werktijden

2023 in Westerlo: zaterdag 11, zondag 12 en zaterdag 25 maart en donderdag 27 april 2023, telkens van 9u30 tot 16u30. Onthaal vanaf 9u, zodat we stipt kunnen beginnen.

Kosten en voorwaarden

Voor deze 4 -daagse opleiding in Westerlo 2023: 1350 euro all-in exclusief btw

Voor deze 4 -daagse opleiding in Willebroek 2022 en 2023: 1375 euro all-in exclusief btw

Als werknemer in de social profit kan je deze opleiding (deels) betalen met het vormingsbudget van VIVO.

Vanaf januari 2023 is er opnieuw een grondige hervorming van de KMO-portefeuille, waardoor onze opleidingen niet meer in aamerking komen voor KMO-subsidie. We hopen dat dit je niet tegenhoudt je toch in te schrijven.

Inbegrepen

Lunch, koffie, thee, water, vers fruit en versnaperingen.

Het boek “Blijven Ademen” en het biofeedbacksoftware pakket Emwave Pro Multi User ( marktwaarde van 319 €), bruikbaar in je praktijk.

USB stick met nuttige informatie en een “praktijkset”. Deze praktijkset bestaat uit een Power Point voorstelling om een hartcoherentiecoach training te geven aan je cliënt. De stick bevat ,naast sjablonen van formulieren, ook een wetenschappelijke vragenlijst om metingen uit te voeren. Met deze “praktijkset” + Emwave Pro heeft de deelnemer een goede basis om een praktijk in hartcoherentie te starten.

Er wordt een genummerd certificaat uitgereikt dat aangeeft dat je hartcoherentie kan coachen in een 1/1 situatie.

De deelnemer engageert zich voor deelname aan de volledige training. Deelname is vrijwillig en op eigen verantwoordelijkheid.

Online inschrijven en het volledige bedrag overschrijven op rekeningnummer: BE62 7390 1204 3761 (BIC: KREDBEBB) van de onderstroom VOF met vermelding “factuurnummer”. Indien je via KMO-portefeuille wenst te betalen, gelieve even te wachten op het factuur met de betaalinstructies.

  • Inschrijving wordt via mail onmiddellijk bevestigd (kijk eventueel in uw spambox). Bij annulering rekenen we een administratieve kost aan van 20 euro + 21% BTW.
  • Bij annulering binnen de vier weken voor aanvang dient 50% van het inschrijvingsbedrag als annulatievergoeding. Bij annulering binnen de twee weken voor aanvang van de training dient het volledige bedrag betaald te worden.
  • De deelnemer engageert zich voor deelname aan de volledige training. Wanneer de training niet kan doorgaan wordt het betaalde bedrag teruggestort.
  • Deelname is vrijwillig en op eigen verantwoordelijkheid.
  • Maximum 20 deelnemers.

Deze training kan op maat van uw team of organisatie worden uitgewerkt.

Klik hier om in te schrijven

Details

Datum:
27/04/2023
Tijd:
09:30 - 16:30
Cost:
1633.5€
Website:
https://www.deonderstroom.be/aanbod/open-aanbod/opleiding-hartcoherentie-coach

Locatie

Lotushuis
Zoerleberg 30
Westerlo, Antwerpen 2260 Belgium
+ Google Maps
Bekijk Locatie website

Organisator

De onderstroom
Telefoon:
+32 498 26 71 79
E-mail:
jurgenpeeters@deonderstroom.be
Bekijk Organisator website