Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Tweedaagse “Breng focus in je samenkomst. Leren werken met thema’s”

23/01/2023 @ 09:30 - 16:30

415€

Leren werken met thema’s

Vind je het soms moeilijk in gesprekken met cliënten de juiste richting te vinden? Loop je regelmatig verloren in verhalen? Krijg je een overleg of vergadering niet afgerond, omdat je verdrinkt in een veelheid aan te bespreken onderwerpen? Je bent niet alleen. Velen van ons zijn op zoek naar een andere vorm van leiderschap. En dan gaat het niet over de ‘leider’ als functie, maar over ‘leiderschap’ als kwaliteit.

Een thema geeft focus om samen vanuit gelijkwaardigheid in gesprek te gaan. Het helpt beter te pakken krijgen wat speelt. Het opent de ruimte om samen te onderzoeken.

Thema-gecentreerde interactie, betekent letterlijk met elkaar in interactie gaan via levende thema’s. Door samen alle elementen uit te stallen, onze kwaliteit van interactie aan te scherpen, in het volle bewustzijn van de ruimere context, komen thema’s bovendrijven.

Een thema is niet hetzelfde als een onderwerp. Een onderwerp wordt thema wanneer iedereen zich aangesproken voelt. Een thema spreekt ons lerend vermogen aan, doet ons focussen op de essentie en stimuleert ons in het ontwikkelen van eigen leiderschap. Het thema leidt, doet interageren en creëert een vrije ruimte waar ook onverwachte antwoorden zich kunnen ontvouwen. Deze manier van werken is een essentieel onderdeel van generatief leiderschap. Iedereen wordt maximaal aangesproken op het vermogen om eigen antwoorden te genereren.

Een therapiesessie of teambijeenkomst verloopt een stuk levendiger eens je een goed thema hebt. Coaching, opleiding of overleg worden effectiever, doordat iedereen zich betrokken voelt.
Het zoeken naar een gepast thema kan bij conflictescalatie en conflictvermijding een belangrijk kompas zijn om verschillen, kwetsuren en behoeftes bespreekbaar te maken, zowel in organisaties en teams als in persoonlijke relaties. De verschillen worden zichtbaar en worden ingezet om tot andere niveaus van functioneren en/of besluitvorming te komen, waardoor transformatie mogelijk wordt.

Werkwijze

Tijdens de eerste dag maken we kennis met het systemisch kompas en de basishouding van generatief leiderschap. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zoeken we thema’s. Hiervoor gaan we “waarnemen” op vier componenten (ik, wij, het, globe) en vier niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel). We oefenen onze waarneming en gewaarwording en ervaren het verschil tussen een neutraal gespreksonderwerp en de appellerende werking van levende thema’s. Dit alles vindt plaats tegen de achtergrond van wat er dient te gebeuren en de vraag waar we beweging in willen brengen.

De tweede dag oefenen we aan de hand van eigen situaties met het vinden van de thema’s die er voor ieder van ons toe doen. We besteden aandacht aan het formuleren van het thema, het zoeken van een passende structuur voor het vormgeven van gesprekken.

Tijdens deze twee dagen ervaren we samen de ruimte die het werken met een thema kan genereren. Die ruimte waarin leren en veranderen plaats kunnen vinden.

Voor wie

Therapeuten, trainers, teamleiders, bemiddelaars en coaches die gesprekken, opleidingen of vergaderingen efficiënter en effectiever willen laten verlopen. Iedereen die in bijeenkomsten alle aanwezige potentie maximaal wil benutten.

Begeleiding

Bea 2016Bea Vercruysse, Systeemtherapeute, internationaal erkend TGI-opleider voor de school voor TGI en teacher van het Centre for Generative Leadership.

Bea stuurde verschillende jaren teams aan in de geestelijke gezondheidszorg, Brussel. Naast individuele psychotherapie, doet ze veel koppeltherapie en is ze consultant en coach in persoonlijke en professionele ontwikkelingstrajecten. Bea maakt gemakkelijk contact met de onderstroom van grote menselijke thema’s. Ze brengt bij de mensen een heuristiek op gang die ze wil inzetten om hun eigen leiderschapskwaliteiten te kunnen aanboren.

Kosten en voorwaarden

343 Euro (excl. 21% BTW) – (415 euro incl.BTW) (12 opleidingsuren)

Als werknemer in de social profit kan je deze opleiding betalen met het vormingsbudget van VIVO.

Vanaf januari 2023 is er opnieuw een grondige hervorming van de KMO-portefeuille, waardoor onze opleidingen niet meer in aamerking komen voor KMO-subsidie. We hopen dat dit je niet tegenhoudt je toch in te schrijven.

Op voorhand krijgen de deelnemers vragen mee waardoor ze goed voorbereid zijn om te gaan oefenen.

Een heerlijke vegetarische lunch is inbegrepen. Koffie en thee worden tijdens de pauzes voorzien.

ONLINE INSCHRIJVEN en het gepaste bedrag over te schrijven op rekeningnummer: BE62 7390 1204 3761 (BIC: KREDBEBB) van de onderstroom VOF met vermelding van factuurnummer. Bij betaling via KMO-portefeuille dient enkel het BTW bedrag rechtstreeks aan ons te worden betaald. Je ontvangt een factuur met betaalinstructies.

  • Tijdige betaling verzekert je van je plaats in deze training.
  • Wanneer deze training niet kan doorgaan wordt het betaalde bedrag teruggestort.
  • Bij annulering rekenen we een administratieve kost aan van 20 euro (excl. 21% BTW).
  • Bij annulering binnen de acht weken voor aanvang dient 50% van het inschrijvingsgeld betaald te worden als annulatievergoeding. Bij annulering binnen de vier weken voor aanvang van de training dient het volledige bedrag betaald te worden. Tenzij een vervanger kan voorzien worden.
  • De deelnemer engageert zich voor deelname aan de volledige vorming.
  • Deelname is vrijwillig en op eigen verantwoordelijkheid.
  • Maximum 16 deelnemers

Klik hier om in te schrijven

Details

Datum:
23/01/2023
Tijd:
09:30 - 16:30
Cost:
415€
Website:
https://www.deonderstroom.be/aanbod/open-aanbod/leren-werken-met-thema-s

Locatie

Lotushuis
Zoerleberg 30
Westerlo, Antwerpen 2260 Belgium
+ Google Maps
Bekijk Locatie website

Organisator

De onderstroom
Telefoon:
+32 498 26 71 79
E-mail:
jurgenpeeters@deonderstroom.be
Bekijk Organisator website